Tuotehaku

Aitataimet

AITATAIMET 2019


Lehtipensaiden aitataimet ovat yleensä joko piiskataimia tai haaroittuneita aitataimia.Taimen nimilappuun on merkitty taimen koon lisäksi P (piiska) tai H (haaroittunut) ilmaisemaan taimen laatua. Haaroittuneessa taimessa on yleensä kaksi versoa ja piiskassa vastaavasti yksi.
Pakattuja aitataimia myydään keväisin ja syksyisin, kun pellolla viljellyt taimet on nostettu varastoon ja pakattu yleensä 10 kpl paketteihin. Syksyisin taimien myyntiajankohta on syyskuun puolivälin jälkeen ja keväällä niitä on saatavissa heti alkukeväästä lähtien.

Taimitarpeen laskenta
Aitataimia istutetaan yleensä 3-4 kpl/metrille ja tällä arvolla onkin helppo laskea taimitarve. Apuna taimitarpeen arvioinnille on hyvä pitää mielessä se, että mitä pienempi taimi on sitä pidemmän ajan ottaa että taimet ovat kasvaneet yhtenäiseksi aidaksi.

Aidan voi istuttaa myös astiataimista. Tuolloin saadaan aikaisemmin valmista ja taimia tarvitaan vähemmän metrille. Kovin paljon riippuu taimen koosta, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää, että 2-3 tainta riittää metrille aikaisemman 3-4 sijaan. Astiataimet ovat nykyään huomattavasti suositumpia kuin paljasjuuriset taimet.

Aidan voi istuttaa myös havukasveista.

Suosituimmat aitahavut ovat erilaiset kuuset ja tuijat.

-